Fémfesték

Protektor fémfesték – segíthet fémszerkezetei hővédelmében

Különleges kerámiát tartalmazó fémfestékünk használatával  fémfelületi hosszú ideig tiszták és újszerűek lehetnek, és még a hővédelemhez is hozzájárulhat.

Ismerje meg a Protektor fémfesték által kínált előnyöket.  Fémépületeiben a hővédelem javításával egyúttal javíthatja munkatársai, alkalmazottai komfortérzetét is. A Protektor fémfesték a hővisszaverés elvén segíthet a hővédelemben**.

Vajon Önnél is működni fog?

„ … Számos ügyfelemnek a fémcsarnokát festettük le a Protektor fémfestékkel. Festés után tapasztalható volt, hogy a belső levegő jelentősen hűvösebb lett, és a felület esztétikájával is elégedettek voltak ügyfeleim… ”

Ertl Gábor, festőmester

Védelem a fémnek

A Protektor fémfesték  szakszerű felhordás estén jelentős mértékben távol tartja a nedvességet fémfelületeitől vízlepergető tulajdonsága révén, így védhet a korróziótól (Festés előtt a felületet rozsdátlanítással, illetve anyagnak megfelelő előzetes tökéletes korrózióvédelemmel el kell látni).

Mitől is kell legfőképp védeni a fémfelületeket?

A fémfelületeket óvni kell a sugárzó hőtől, mivel akár elviselhetetlen belső klímát eredményezhet. Leginkább a fémtetők, fémcsarnokok esetében, mert a  a bennük tárolt anyagok jelentős átforrósodását eredményezheti, ami akár veszélyes is lehet. Az időjárás viszontagságait nehezen viselik a fémek, főként a vízzel- korrózió szempontjából- és az ásványi sókkal gyűlhet meg a bajuk. Ezen problémák a felújítási költségek drasztikus emelkedését eredményezhetik.

Hogyan segíthetne ezen?

A Protektor fémfesték apró kerámiagömbök millióiból áll, amelyek professzionális bevonatot alkotnak egy különleges kötőanyagba ágyazódva.  Ezek a kerámiagömbök visszaverik a nap sugarának egy jelentős részét! Vásárlói visszajelzések alapján az épület klimatizálásán tudtak spórolni, arról számolt be több vásárló is, hogy az épület belső terének javultak a hőmérsékleti viszonyai, akár több fokkal is hűvösebb lett nyáron a benti hőmérséklet (vevői visszajelzés, nem tekinthető általános érvényűnek, mert szerkezeti és kivitelezési hiányosságok csökkenthetik a Protektor festék hatását, sőt akár teljes mértékben ki is olthatják azokat).**

Protektor fémfesték: a hajszálrepedések nagy mértékű gátlására

A napsugarak nagy mértékű visszaverődése és a felületen végbemenő hő egyenletesebb eloszlása, elvezetése miatt a fém akár lassabban melegszik fel.  Ez a nyúlási feszültség csökkenéséhez és  termikus csillapodáshoz vezethet. Továbbá a rugalmas kötőanyag bizonyos repedéseket képes rugalmasan átfedni. Repedések kialakulásának kockázata ezáltal csökken.

A Protektor fémfesték  védelmi funkcióját évekig el tudja látni, ez köszönhető  a magas környezeti ártalmakkal szembeni ellenálló képességének (öregbítéses teszteredmények alapján).

A Protektor fémfesték kezelése

A Protektor fémfestéket úgy kell alkalmazni, mint egy hagyományos festéket: ecsettel, hengerrel, szórással (csak airless-es, dugattyús készülék) festék módjára felhordható. Nem igényel  speciális alkalmazási módot.

Felhordása előtt – a fém típusának megfelelően – mindenképpen alapozásra és tökéletes korrózióvédelemre van szükség.

Tudja meg, Önnek mennyibe kerülne!

* FONTOS TUDNI a Protektor festék penészképződés gátlásáról: A Protektor falfesték beltérben csökkentheti a penészesedés újbóli előfordulásának kockázatát, csak tökéletesen penészmentesített felületre szabad felvinni. Nagy páraterhelésnek kitett helyiségek, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok esetében a penészesedés újból előfordulhat. Emellett megállapítható, hogy az esetek nagy részében sikeresen tudja a penészesedés kialakulását gátolni, amit a mikrobiológiai vizsgálatok és a vevői visszajelzések is alátámasztanak.

**FONTOS TUDNI a Protektor festék energiamegtakarító képességeiről: A Protektor falfesték hővisszaverő képességén keresztül javíthatja az lefestett épület energetikai tulajdonságát, optimalizálhatja a meglévő falszerkezet hőszigetelő képességét. Referenciamérések észrevehető energiamegtakarításról számoltak be, ugyanakkor e helyen hangsúlyozni kell, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok jelentősen ronthatják a kedvező energetikai tulajdonságokat, akár teljes mértékben is kiolthatják azt. Egyedi esetek, nem lehet általános érvényűként minden épületre kivetíteni.

További fontos tudnivalók a Protektor festékről