Hővisszaverés vizsgálat Protektor festékkel

 Protektor hővisszaverő festék: 14,4 C fokkal alacsonyabb* hőmérséklet a nyári kánikulában


(Nagyobb mérethez kattintson a képre)

Két megegyező méretű makett ház közül az egyiket kifestettük a Protektor kültéri falfestékkel. Mind a kép makettet ugyanakkora teljesítményű infralámpával világítottuk meg. A kísérlet során mértük a makett házak belső hőmérsékletének változását.

A hőmérséklet a Protektor hőszigetelő festékkel kifestett épületnél lassabban emelkedett, 114 perc múlva a hőmérséklet a Protektorral festett épületben 31,6 °C fok volt,  a normál makettnél 46 °C fok volt.  Azaz 14,4 °C fok volt a különbség.

 Összefoglalva: A Protektorral lefestett felület mögött a légtér 14,4 º C fokkal volt hűvösebb, mint a kontroll épületben. A gyakorlati alkalmazás során lényegesen csökkenti a légkondicionáló berendezések használatát.

* A teszteredmény kizárólag a fenti kísérletre vonatkozik. Manuális és videó képrögzítés útján történt az eredmények rögzítése. Nem hitelesített mérés. A tesztet 2011 augusztus 12-én  folytattuk le.

**FONTOS TUDNI a Protektor festék energiamegtakarító képességeiről: A Protektor falfesték hővisszaverő képességén keresztül javíthatja az lefestett épület energetikai tulajdonságát, optimalizálhatja a meglévő falszerkezet hőszigetelő képességét. Referenciamérések észrevehető energiamegtakarításról számoltak be, ugyanakkor e helyen hangsúlyozni kell, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok jelentősen ronthatják a kedvező energetikai tulajdonságokat, akár teljes mértékben is kiolthatják azt. Egyedi esetek, nem lehet általános érvényűként minden épületre kivetíteni.

További fontos tudnivalók a Protektor festékről