Markotabögöde – Győr-Moson-Sopron megye – Protektor kültéri falfesték referencia

Markotabögöde -GyőrMoson-Sopron megye – Protektor kültéri falfesték referencia

Az alábbiakban részletesen, képekkel illusztrálva szövegesen is közöljük elégedett vásárlónk videóban elmondott vevői véleményét.

” ….Lakásomat hungarocellel akartam leszigetelni. Aztán az interneten megtaláltam ezt a hőszigetelő festéket, és elég jókat írtak róla, főleg azt, hogy jó légáteresztő, szárítja a falazatot. Megértettem a lényegét, hogy tulajdonképpen nem lassítja a hőt, hanem visszaveri, egy réteget képez. Meg olyan referenciák vannak, hogy a NASA is használja ezt a kerámiaréteget, igaz, hogy másféleképpen. … ”

” … Felmértem azt, hogy mekkora lenne a szigetelésnek a költsége összességében. Egyrészt összehasonlítottam az árakat, másrészt a munkadíjat meg tudtam spórolni, mert magam fel tudtam vinni, egy sima Teddy hengerrel meg lehet oldani, és tulajdonképpen ez volt az amiért mellette döntöttem. Meg nem mellékes a hővisszaverő képessége, nyári időszakban jelentősen, szerintem 3-4 fokkal biztos, hogy csökkentette  a benti klímát az előző évhez képest, amikor még nem volt lekezelve a felület. … ”

” …. Főleg ebben az időszakban ezt a falszakaszt nagyon nagy mértékben éri a napfény nyáron, és érezhetően, kézzelfoghatóan forró volt a felület, mielőtt még nem volt lekezelve ezzel az anyaggal, ezzel a réteggel. Van itt a faluban több olyan ház is, ami 38-as nútféderes Porotherm téglából készült. Hagyományos technológiával, hőszigetelő habarccsal épült, tehát sima habarccsal falazták, és arra 5 cm-es hungarocell réteget raktak.  A belső hőmérséklet, illetve az a hőmérséklet, amit másnapra megtart a lakás, az szinte ugyanennyi, mint ennél a festékrétegnél, úgyhogy ezért gondoltam azt, hogy fölöslegesen nem burkolom be X vastagságú hagyományos habosított hőszigeteléssel, ami amúgy is nehezebb, tehát rosszabb páraelvezető, úgymond lélegző anyag, mint ez a festék, illetve bevonatréteg….”

“…  Az a lényege, hogy minél szárazabb a fal, minél alacsonyabb a páratartalma, annál jobb a hőszigetelő képessége. Ezt a szakirodalom is leírja, lehet ezekkel a dolgokkal az interneten találkozni. Nem hasraütés szerűen, hogy most van a Tüzép telepen akció, 10-es vagy 12-es hagyományos habosa, akkor tegyük rá azt, mert az akciós, hanem én úgy érzem, hogy átgondoltan csináltam ezt a dolgot, és szerintem megérte. Beváltotta a hozzá fűzött reményeket. … ”

” … A vízhatlansága jól lepergeti a párát, illetve a csapódásokat, tehát észrevenni, hogy mint az esőcsatornánál a csöpögő alatt, ugyanúgy csöpög le a járdára vagy a fal melletti részre az eső. Nem nedvesedik át a fal, és ha kerül rá valamilyen kosz, sár vagy valami, az langyos vizes szivaccsal könnyedén letakarítható. A másik dolog, hogy a por egyáltalán nem tapad meg rajta. Ami a durvább vakolatokat illeti, akár az az érdesített vakolat, azokon láttam már olyat, hogy a moha is megtapadt már pár év múlva, erről meg lepörög minden, könnyen tisztán lehet tartani. … ”

” …  Nyáron azt tapasztaltam, hogy a napsugarak egyértelműen nem melegítik fel a falat, tehát ha megfogom kézzel szikrázó napsütésben a falat, akkor sem olyan meleg, mint előtte, amikor csak sima vakolat volt rajta. A belső klíma az viszont minimum 2-3 fokkal alacsonyabb, mint az előző évben, amikor még nem volt lekezelve. Télen, mivel kerámiapor-réteg van benne, a belső hőfokot is valamennyire megőrzi, visszatartja. … ”

” …Ha befűtök a vegyes tüzelésű, fatüzelésű kazánnal, este ha a belső hőmérséklet 25 fok, másnap délig 22 fok alá nem megy a hőmérséklet. Azért ez elég jó, attól függetlenül, hogy a padlástér is le van szigetelve hungarocellel. Más hagyományos és hasonló falazó anyaggal épült házzal hasonlítottam össze, és az alapján döntöttem el, hogy ez egyrészt a költségvetést lecsökkentette, és magát a klímát is jobban javította. Két helyiséget még mindenféleképpen le akarok vele kenni, mert ha beltérben is ugyanúgy le van kezelve, akkor még esetleg megduplázódhat az energia megtakarítás. … ”

“…  Alatta van egy védőréteg, üvegszövet háló, ugyanolyan módon lett elkészítve, mintha egy dryvit-os rendszer lenne, csak dryvit nélkül, tehát a polisztirol nélkül van. Vakolaterősítő céllal még simára le lett glettelve, le lett csiszolva, és utána lett lealapozózva, és 2 rétegben le lett hengerezve a festékanyaggal. Egy kis színt tettünk hozzá, mégse teljesen fehér legyen, az lenne az ideális, de azért ez még szerintem elfogadható. … ”

Hegedűs László

Markotabödöge

Győr-Moson-Sopron megye

További referencia elérhetőségek kérésre


Nagyobb térképre váltás

Tudja meg, Ön mennyiért juthat hozzá a Protektor hőszigetelő festékhez!