Beltéri falfesték

Időtálló beltéri bevonatra vágyik, amellyel akár még spórolhat is**?

Ismerje meg a Protektor beltéri hővisszaverő és penészesedést gátló* festék által kínált előnyöket. Válassza Ön is a vevői visszajelzések alapján jól bevált kerámia-bevonatrendszert. Hőreflexiós képessége, és több más előnyös tulajdonsága miatt energiamegtakarítást érhet el a segítségével.**  A vásárlók közül sokan arról számoltak be, hogy a Protektor festék használata után észrevehetően  javult lakásukban hő- és komfortérzetük.

„ … Számos ügyfelemnek a lakását festettem ki a Protektor beltéri falfestékkel. Többen jelezték, hogy télen kevesebbet kellett költeni fűtésre és a felület tartósságával is meg voltak elégedve … ”

Kovács Márk, festőmester visszajelzése

Miből van a Protektor beltéri festék, minek köszönheti előnyös tulajdonságait?

A Protektor beltéri falfesték a vákuumizált kerámiagömbök alkotta speciális buborékszerkezetnek köszönheti előnyös energetikai és hőtechnikai tulajdonságait.

Az egyik alapanyaga a belül üreges, milliméter törtrészének megfelelő nagyságú kerámia gömböcskék, melyek a megszáradt festékrétegnek nagy részét teszik ki. Ezek a gömböcskék hozzájárulnak ahhoz, hogy a lefestett felület magas fokú hőreflexiós képességgel rendelkezzen. Hőkamerás mérések és vásárlói visszajelzések alapján kicsit melegebbé teszik a falfelületeket, ezáltal csökkentve a páralecsapódás és a penészképződés kockázatát*.

A másik fontos anyag a rendkívül erős tapadóképességgel rendelkező, jó dörzsálló tulajdonságú, rugalmas és jól színezhető kötőanyag. A hajszálrepedések nagy részét áthidalja, jól tömíti, és csökkenti az újabbak megjelenésének kockázatát. Nagyobb repedések előzetes szakszerű javítása szükséges.

Mit tud még a Protektor beltéri falfesték?

A beltéri falfesték nem zárja le teljes mértékben a falat, hanem diffúzióképességgel rendelkezik, azaz hozzájárulhat a fal természetes szellőzéséhez, bizonyos mértékű kiszáradásához. A Protektorral lefestett felületen mikrobiológiai vizsgálatok alapján még magas páratartalom mellett (25 C fok és 85% relatív páratartalom – egyedi eset) sem jelent meg a penész a vizsgálat során: a tökéletesen penészmentesített felületen a penészképződés kockázata jelentősen csökken.* Emellett VOC (illékony káros anyag) tartalma 0.000 g/l!

A beltéri falfesték hővisszaverő képességének köszönhetően egyenletesebb hőeloszlást tapasztalhatunk. Független orvosi szakvélemények szerint az egy egyenletesebb hőeloszlás egészségesebb, mintha kialakul a levegő hőmérséklet szerinti rétegződése.

Miért jó ez Önnek?

Orvosilag igazolt tény, hogy az ember a legkönnyebben a lábán keresztül fázik fel. Gyakran nem is vesszük észre, hogy fázik a lábunk, mert a felsőtest magasságában már meleg van. Ez azért alakul ki, mert a meleg levegő felszáll a plafon irányába, majd lehűlve ismét leereszkedik. A kerámiagömböket tartalmazó beltéri falfesték esetében a hővisszaverő hatás miatt ez a hőmérséklet különbség mérséklődhet.

Hogyan tudja a Protektor beltéri festék ezt elérni?

A Protektor beltéri falfestékben található kerámiagömbök felületéről a hőhullámok szétszóródva verődnek vissza. A visszavert hősugárzásnak köszönhetően vásárlók visszajelzése alapján kellemesebb hőérzet érhető el, akár alacsonyabb fűtési szinten, így többen is érezhető energiamegtakarításról számoltak be.

Ezen kívül a Protektor falfesték bizonyos fokú falszárító képességgel rendelkezik membrán jellege, illetve diffúzióképessége végett (folyamatosan vizesedő, ázó falakra nem jelent megoldást, ott a vizesedés okának megszüntetése szükséges festés előtt). A szárazabb falak pedig köztudottan jobban szigetelhetnek (anyagtól függően).

Protektor beltéri falfesték a penészképződés gátlásának egyik sikeres eszköze

A penészgomba spórái a levegőben mindenhol megtalálhatóak. A penészképződés egyik legfontosabb feltétele a nedvesség. Mivel a Protektornak köszönhetően csökkenhet a páralecsapódás valószínűsége, ezért a penészgombák is kisebb valószínűséggel találnak  táptalajt a megtelepedéshez. A penészképződés kockázata így lecsökkenhet.*

Hogyan tudja a beltéri festék ezt elérni?

A festékrétegben található kerámiagömbök a hőt egyenletesebben oszlatják szét a felületen. A melegebb felületen kisebb valószínűséggel csapódik le a pára, és ahol kevesebb a nedvesség, ott kevésbé telepszik meg a penész.

Tudja meg most, hogy ez Önnek mennyibe kerül: