Fafesték

Protektor fafesték – a tartós favédelem kerámiatartalmú festékkel

A Protektor fafesték felhasználásával Önnek nem szükséges egy-két évente újrafestenie fafelületeit. A Protektor fafesték hosszú távon védheti fából készült épületét az eső, hó, a káros környezeti hatások ellen. Különleges, kerámiát tartalmazó fafestékünk használatával fafelületei újszerűek, esztétikusak lehetnek hosszú évekig.

Ismerje meg a Protektor fafesték által kínált előnyöket. Válassza Ön is a tartós, vásárlóknál már bevált favédelmet.

Vajon Önnél is működni fog?

„ … Több ügyfelemnek a fakerítését festettük le Protektor fafestékkel. Általában azt tapasztaltuk, hogy a fafesték rendkívül jól ellenáll a csapadéknak, hajszálrepedések sokáig nem keletkeztek rajta… ”

Nuszbaum Gábor, festőmester

Mitől annyira különleges ez a fafesték?

Fából készült épületeit nem csak az időjárás káros hatásaitól védi, hanem hőreflexiós képessége miatt a túlzott nyári felmelegedés** és a téli lehűlés ellen is hatékonyan védheti – vásárlói visszajelzések és független mérési eredmények alapján. Ezen kívül fokozott UV védelmet biztosít hosszú évekig.

Miből van a Protektor fafesték, minek köszönheti ezeket a tulajdonságait?

A Protektor fafesték a vákuumizált kerámiagömbök alkotta speciális buborékszerkezetnek köszönheti számos előnyös tulajdonságát. Az egyik alapanyag a nagy ellenálló képességgel rendelkező, belül üreges, a milliméter törtrészének megfelelő nagyságú kerámia gömböcskék, melyek a megszáradt festékrétegnek jelentős részét teszik ki. A másik fontos anyag a rendkívül erős tapadó képességgel rendelkező, ellenálló, ugyanakkor rugalmas, színezhető kötőanyag.

Protektor fafesték: hűvösebben tarthatja nyáron a faépületeket!

A fafesték visszaveri a hőhullámok jelentős részét. Nyáron nem engedi annyira felmelegedni a lefestett fafelületet. Ezáltal vevői visszajelzések alapján hűvösebb** lehet  a faház lakótere.

Miért jó ez Önnek?

Nem forrósodnak át annyira** lakása falai a nagy nyári melegekben, és vásárlói visszajelzések alapján akár több fokkal hűvösebb lehet a levegő a lakásban, a padlástérben, illetve a legfelső szinten. Voltak olyan vásárlók, akik arról számoltak be, hogy a légkondicionáló berendezést nem kellet folyamatosan működtetniük a Protektorral történő festés után. Orvosi vélemények szerint a nyári megfázások 78%-a a klímaberendezések miatt fordul elő. A nyári belső hőmérséklet vevői visszajelzések alapján akár 4-5°C fokkal is kevesebb lehet. (De ez függhet szerkezeti, kivitelezési és környezeti dolgoktól is, kedvezőtlen esetekben külső tényezők a Protektor festék hatását jelentősen csökkenthetik, akár teljesen ki is olthatják.)

Protektor fafesték: akár télen is spórolhat**!

A Protektor fafestékkel kifestett faház vásárlói visszajelzések alapján télen lassabban hűlt ki. A falak a festék vízlepergető, illetve diffúzióképességének köszönhetően szárazabbak maradtak, és a szárazabb anyag köztudottan jobban szigetel, mint az azonos paraméterekkel rendelkező, de nedves anyag.

Miért jó ez Önnek?

Télen akár kevesebb lehet a fűtésszámlája.**

Hogyan tudja a fafesték ezt elérni?

Ahogy a kívülről jövő hőhullámokat visszaveri a festék, ugyanúgy visszaveri a fal irányából jövő hőhullámokat. Vevői vélemények szerint a falak  lassabban hűlnek ki és sose hűltek a környezet hőmérséklete alá. Ezáltal a falak hosszabb ideig őrizhetik meg az értékes meleget.

A szárazabb falak hőszigetelő és hőtároló képessége nagyságrendekkel nagyobb lehet, mint a nedves falaké. A festék védelmi képességén keresztül hozzájárul ahhoz, hogy a fal hőszigetelő képessége akár javuljon.**

Protektor fafesték: jelentős hajszálrepedés-gátló képesség

A fafesték a fafelületen egy rugalmas, ugyanakkor ellenálló felületet képez. A fafestékből képződött membrán réteg bizonyos mértékig védi a fát a túlzott kiszáradástól és a hajszálrepedések képződésétől.

Hogyan tudja a fafesték ezt elérni?

A fafesték felhordása után egy kerámiagömbökből álló rugalmas festékréteg keletkezik. A festékréteg és a belőle képződött membrán egy vízlepergető, ugyanakkor diffúzióképes védelmi rendszert képez, ami a thermikus csillapítás révén is csökkentheti a felületi feszültséget. A hőingás, kiszáradás és a nedvesség következtében fellépő hajszálrepedések előfordulásának kockázatát lényegesen csökkentheti.

Protektor fafesték: védelem a fafelületeknek UV sugárzással, csapadékkal és egyéb külső hatásokkal szemben

A Protektor fafestékkel festett fafelület öregbítéses teszteredmények alapján hosszú ideig ellenáll a káros környezeti és időjárási hatásoknak. Évtizedes védelem az vevői visszajelzések és az öregbítéses tesztek szerint.

Kalkuláljon saját fafelületeire: